Nieuws over zandstralen

08/04/2020

Welke houtsoorten komen in aanmerking om te zandstralen?

Hardhout zoals eiken en beuken komen eerder in aanmerking, maar zachtere houtsoorten kunnen meestal ook behandeld worden met de nodige aanpassingen aan druk en straalmiddel.

Behandeld hout zal terug de natuurlijke kleur krijgen. Hierdoor kunnen trappen, meubelen, deuren,… weer behandeld worden naar eigen smaak.

Heb je een meubel dat je koestert maar dat niet meer past in je interieur dan kan je het een andere look geven. Je kan kiezen voor de originele look of het verder afwerken met een kleurtje of lak.

Ook nieuw hout kan worden gestraald om een bepaalde structuur te verkrijgen. Naargelang de houtsoort, hoeveelheid straalmiddel en druk kan dit sterk verschillen.

Wat voor de ene een fijne structuur is, vindt iemand anders misschien al grof naargelang toepassing en smaak.

Men kan in de meeste gevallen een staal laten zetten om het door jouw gewenste effect te bekomen of gestraalde stukken komen bekijken in het atelier.

Gaat het nu om 1 plank of een grote partij, we zullen steeds naar het gewenste resultaat trachten te werken.

Fineer, dat weten we allemaal is zeer delicaat. Toch kunnen we dit ook zandstralen.

Zandstralen zorgt er voor dat jij je dierbare spullen terug kan gebruiken en dat deze passen in je interieur.

04/03/2020

Wat kan allemaal gezandstraald worden?

Hout, metaal, beton, inox, messing, koper, aluminium, oldtimers... Je zou je nog verbazen wat wij allemaal kunnen zandstralen.

Wij beschikken over verschillende zandstraaltoestellen en kunnen heel wat diverse ondergronden stralen met de nodige precisie. Elke toepassing vereist het juiste straalmiddel en de juiste werkdruk om de beste kwaliteit af te leveren en een zo mooi mogelijk resultaat te bekomen. Elk product heeft een eigen toestel om de zuiverheid van de straalmiddelen te garanderen.

Wij komen zandstralen bij je thuis of het werk gebeurt in ons atelier.

Flexibiliteit is één van onze troeven.
Laat ons even bekijken wat er allemaal mogelijk is.

Afhankelijk van de houtsoort en de lagen verf en lak wordt de druk en het straalmiddel aangepast zodat er heel wat mogelijkheden ontstaan. Denk aan je meubels, trap, binnendeuren, keukenkasten, houten sierstukken, balken, ….

Bij metaal kunnen we de walslaag van nieuw ijzer verwijderen zodat een goede hechting van verf geen probleem is. Te renoveren delen kunnen we ontdoen van roest en lak. Op locatie stralen we bestaande hekwerken, niet demonteerbare poorten, poutrels, treinrails, metalen trappen en andere vaste constructies. In het atelier kunnen we metalen tuindecoratie, tuinmeubels, lantaarnpalen, velgen, te reviseren stukken en andere losse delen stralen.

Wij zandstralen ook beton, dit kan gaan om het hergebruiken van sleuven, buizen, maar ook de transformatie van oude gebouwen tot wooneenheden.
Een andere techniek die wij toepassen is het parelstralen. Daarbij kunnen we inox, messing, koper en aluminium stralen.

Zandstralen biedt verschillende mogelijkheden. Vragen over wat voor jou van toepassing kan zijn? Stel ze ons.

26/02/2020

Renovatie van je binnentrap

Een mooie trap is niet enkel functioneel maar kan je huis transformeren en een extra touch geven aan je woning. Je trap is een centraal punt in je huis en trekt veel aandacht.

Een trap vervangen is een weloverwogen keuze zoals het vervangen of weglaten van een muur. Renoveren is een interessante mogelijkheid en kan gebeuren ter plaatse. Een mooie, gerenoveerde trap kan veel bijdragen aan je woning en bespaart je veel kosten en werk.

De trap wordt ontdaan van vernis, beits, verf en andere onzuiverheden en wordt gestraald met speciaal uitgerust materiaal enkel bestemd voor hout en dit onder een zeer lage druk. We gebruiken hiervoor een heel fijn mineraal zodat het hout niet ruw zal worden, maar de nerven veel duidelijker zichtbaar zijn. Zo wordt uw oude trap volledig heropgewaardeerd. Alles wordt netjes afgeplakt zodat de stofverspreiding tot een minimum wordt beperkt.

Je kan nadien je trap mee opnemen in het herontwerp van je huis. Het kan een kans zijn om wat kleur of persoonlijkheid in je algehele ontwerpschema te injecteren en een update kan zo simpel zijn als een likje verf op de spindels of een mooie laklaag.
Als bekroning kan een mooie kroonluchter boven een trap hangen een laatste, verfijnde toets toevoegen.

03/02/2020

Wat is zandstralen?

Onder een aangepaste druk wordt er van een ondergrond, met een zandstraalmachine en met behulp van een schuurmiddel lagen verf, lak en lijm verwijderd.

De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Het is een duurzame techniek waarbij recycleren vooraan staat. Het doel is dingen te recupereren die kwalitatief goed zijn maar die een slijtage of verkeerde afwerking hebben. Soms passen ze niet meer in het huidige interieur.

Zandstralen kan ook worden toegepast om een andere bestemming te geven aan een gebouw, zoals een oud fabrieksgebouw waar loften van worden gemaakt. Zandstralen is trendy en hip.

Denk ook aan het herstel van een oldtimer. Zo een leuk, sportief karretje van de jaren ’60 maar met wat roest en gaten. Om te starten met de restauratie is een zuiver oppervlak aangewezen. Zandstralen is hier ideaal en bespaart je veel werk.

Zandstralen kan voor bijna alles wat los en vast zit. Vraag de mogelijkheden.

 

Voor alle vragen over zandstralen of de voorbereiding, kan u steeds contact opnemen en we zullen trachten deze zo goed mogelijk te beantwoorden.